Egy éve gyalog a Föld körül

 

Tibet, 366. nap, farkasordító hideg. Épp egy éve indultam el. Akkor még a családomból is kevesen hitték el, hogy tényleg hátrahagyom addigi életemet, és egy hátizsákkal gyalogosan nekivágok a világnak. De így lett. Tavaly február elsején egy hideg, havas, de derült reggelen megöleltem drága szüleimet, egyetlen testvéremet és ős öreg nagymamámat, akit aligha remélhetek viszontlátni ez alatt az ég alatt újra, és nekivágtam a fehérbe öltözött pesti külvárosoknak.

Az elhatározás, hogy körbejárom a Földet, élménydús esztendőt hozott. Megtettem több mint 15 ezer kilométert - ennek több mint felét gyalogszerrel -, utaztam busz tetején, szekéren, kamionon és ha kellett, vonattal, busszal, repülővel, harcoltam kóbor kutyákkal, rettegve hallgattam éjszaka a sátorban leopárdok üvöltését, küzdöttem hóviharral Szerbiában és vánszorogtam 55 fokban az iráni félsivatagon keresztül. De megérte.

Most, hogy otthagytam Katmandut, Nepál fővárosát, s vele az árvaházat, ahol hosszú heteken át próbáltam a szerencsétlen gyerekek körülményein némileg javítani, ismét egy kalandokkal teli szakasz következik. El kell érnem Lhasszát, Tibet fővárosát, majd onnan Guangcsun (magyarul Kantonon) át Vietnamba vinne tovább az utam.

Itt olvashatsz cikkeket Simon Dávidról!

2 Tovább

Cikkek Simon Dávidról

Az Utazó (2011. május): Már Indokínában gyalogol a magyar vándor

Metropol (2011. január 11.): Gyalog a Föld körül

Népszabadság (2010. december 31.): Katmanduban szilveszterezik a világjáró magyar vándor

Metropol (2010. december 31.): Katmandui árvaházban szilveszterezik a magyar vándor

Origo (2010. július 28.): Már Iránban jár a Földet gyalog megkerülő magyar

Travelline (2010. július 28.): Gyalog kerüli meg a Földet a magyar vándor

Az Utazó (2010/3. szám): 5 év, 40 ország: Egy magyar, aki gyalog kerüli meg a Földet

Népszabadság (2010. június 1.): Már Örményországban jár a magyar vándor

Metropol (2010. május 3.): Gyalog a világ körül

Népszabadság: (2010. február 1.): Mátyásföldről a világ körül

1 Tovább

Simon Dávid a Föld körül

blogavatar

David's aim is to travel around the globe in five years, mostly walking. He started his blog in Kathmandu to share with all interested how an economist from Budapest fulfils the dream of his life.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek