Az időjárási viszonyokról. Az elmúlt napokban az idő borongós, a nap legnagyobb részében szitál az apró szemű eső, a napot nem láttam előjönni jó egy hete. Fel is tettem magamnak a kérdést, hogy ha ilyen a száraz évszak (itt most tavasz van), akkor milyen az esős (monszun, azaz nyári évszak). Olyan két hónap múlva majd azt hiszem szó szerint a saját bőrömön fogom megtapasztalni. Ugyanakkor hozzáteszem, hogy gyalogolni szinte ideális, olyan se meleg, se hideg, leginkább egy hosszúujjú pólóban vagyok. A táj körülöttem üde zöld, a talaj sok esetben vöröses-agyagos, az egyetlen oda nem passzoló szín az ég komor szürkéje.
Hiába fogadkoztam még a határvárosi útlevél-eltűnés után, hogy tőlem ugyan többet el nem veszik a passzust, rá kellett jönnöm, ez törvényi előírás, így minden egyes hotelben bejelentkezéskor le kell adnom az útlevelem, amit a hotelosnak el kell vinni a helyi rendőrségre bemutatásra.

Végül egy érdekesség. Itt tényleg senki sem beszél angolul, viszont meglepetésemre több ízben hasznomra vált német tudásom, a francián már kevésbé csodálkoztam (például a tegnapi szállásomon az egyik idelátogató férfirokon francia Svájcban él, kellemesen elbeszélgettünk, érződött az élc a hangjában az itteni rendszert illetően...)

Itt olvashatsz cikkeket Simon Dávidról!